Hver rett på Raus Social forteller den autentiske historien om Arktis - fra gamle samiske tradisjoner som er gått i arv gjennom generasjoner til de rene ingrediensene som definerer Nord-Norges unike kulinariske landskap og kulturelle arv.
Utforsk grunnlaget for Nord-Norges unike mattradisjoner og samisk arv
I tusener av år utviklet urbefolkningen unike teknikker for matkonservering og tilberedning for å overleve det harde arktiske klimaet. Disse urgamle metodene danner grunnlaget for vår kulinariske tilnærming på Raus Social.
I over 1000 år har samene drevet reindrift over den arktiske tundraen i Nord-Norge. Disse storslagne dyrene vandrer fritt over enorme landskap, spiser lav og arktiske urter, og skaper kjøtt med en uovertruffen smaksdybde. Vår rein kommer fra tradisjonelle reindrivere som følger gamle migrasjonsruter, noe som sikrer at dyrene lever som naturen har tiltenkt i den rene villmarken i Nord-Norge.
Arktisk fisk svømmer i de klarste, kaldeste vannene i Nord-Norges fjorder, innsjøer og hav. Disse fiskene utvikler seg sakte i nær-frysetemperaturer, noe som skaper fast kjøtt med en ren, ren smak som reflekterer det rene miljøet vi lever i. Fisket med tradisjonelle metoder som er gått i arv gjennom generasjoner av norske fiskere, med respekt for både fisken og det skjøre arktiske økosystemet.
De rene vannene i Nord-Norge og Barentshavet gir fantastisk sjømat som definerer vår autentiske arktiske matlaging
Hvordan vi blander tradisjonelle samiske og nordiske teknikker med innovasjon i vår tilnærming til Nord-Norge smaker
Den nye nordiske matbevegelsen revolusjonerte skandinavisk matlaging ved å vektlegge lokale, sesongbaserte ingredienser og tradisjonelle teknikker. Denne filosofien er hjertet i vår tilnærming til arktisk tapas på Raus Social.
Hver ingrediens på tallerkenen din bærer den autentiske arven fra Arktis og Nord-Norge. Fra midnattsol til nordlys, fra gamle samiske tradisjoner til moderne innovasjon - dette er vår sanne kulinariske arv i hjertet av Alta.